Hej.
Fick tips om ett recept av min äldsta bror, som jag tycker ser jätte gott ut.
Receptet är ifrån Tasteline och är på Finsk Morotslåda.
Ingredienser:
1,5 dl Risgryn
0,5 tsk Salt
3 dl Mjölk
6 st Morötter
0,5 dl Ströbröd
1 dl Grädde eller Mjölk
1 tsk Salt
0,5 tsk riven Muskot
2 st Ägg
1 msk Smör
Redskap:
Matberedare eller mixer
Tillagning:
1. Koka risgrynen i det saltade vattnet i ca 10 minuter.
2. Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda till gröt, det tar ca 40 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten, kör dem sedan i mixer eller matberedare till en slät massa.
5. Låt ströbrödet svälla i grädde och blanda i kryddor och ägg. Var försiktig med saltet, det blir lätt för mycket.
6. Blanda gröten, morotspurén och ströbrödsblandningen.
7. Häll i smord form, klicka eventuellt på smöret och strö på lite ströbröd.
8. Grädda lådan i en timma.
-----
Har inte testat Finsk Morotslåda innan men det ser väldigt gott ut. Så i år kommer det bli att testa, står på sidan att det passar bra till skinkan, köttbullarna, prinskorvarna och revbensspjället på julbordet.
Har ni några recept som ni kan rekommendera?
Tycker att det är kul att testa på nya saker.
Ha det gott
Kram Kram Marre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar