tisdag 24 oktober 2017

24 Oktober

Hejsan.

Kände att det var dags att lägga till två stycken recept som man kan göra till julen. Så här kommer dem:

Min sambo tycker om detta godiset så för hans skull lägger jag till receptet på

Marmelad Godis:

Du Behöver:
  • 3 dl osockrat äppelmos
  • 1 citron, saften
  • 1 kanelstång
  • 5 dl strösocker
  • 4 msk flytande certo fruktpektin
  • ca 2-3 dl extra strösocker tilll garnering
Du Behöver:
  • en liten långpanna, ca 20 x 30 centimeter
Gör så här:
  1.   Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt allt koka i 10 minuter, rör om då och då så att alllt socker löser sig.
  2. Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
  3. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar.
  4. Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 centimeter stora.
  5. Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.

----
Det andra receptet är
Kokos Godis

ca 50 st.
Du behöver:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl strösocker
  • ca 200 g riven kokos
  • Valfri choklad att doppa i och extra kokos att dekorera med.
Gör så här:

  1. Börja med att koka upp grädden, mjölken och sockret. När koket börjar tjockna och liknar en kolasås (efter ca 10 min) tar du kastrullen från plattan och blandar ner kokosen.
  2. Låt sedan kokossmeten svalna ett litet tag innan du rullar runda kulor av den.
  3. Doppa dem sedan i smält choklad och lägg dem i små pappersformar. Du kan ha lite kokosflingor eller riven kokos på efter chokladen.
----
Dessa två recepten kommer jag att göra detta året. Hoppas på att det blir bra.

Nu ska jag ta och titta igenom julpyntet för att se vad som är helt när det gäller ljusstakar o.s.v.

Ha det gott.

Kram Kram // Marres82

Inga kommentarer: