tisdag 13 oktober 2020

13 Oktober 2020 Planering inför julpyntandet...

 Hej.

Har varit några dagar till och från med ryggvärk, idag känns det rätt lugnt med ryggen. 

Under tiden jag haft ont i ryggen har jag planerat inför julpyntandet. Vet inte riktigt om jag kommit fram till något ännu, mer funderingar jag har. 

Förra året fick jag dessa röda Angelstad gardiner ifrån min mor.

 
 
Sambon och jag åkte en vecka senare och köpte röda adventsstjärnor som passade bra till gardinerna, även dukar och julgransmatta. Så i år har vi saker till vårat vardagsrum och känner mig nöjd med det.
När julen var slut åkte vi till Rusta där det hade rea på Angelstad gardinerna så vi köpte då dem gröna.
 

Älskar dessa gardiner då dem är i sammet och har glitter på sig, dem blir så fina när man lyser upp dem med stjärnor eller ljusstakar. Nu kommer jag till mina funderingar vart ska jag ha dessa gröna gardiner, jag vill gärna ha Angelstad gardiner i sovrummet då det är rogivande att titta på dem när dem hänger fint i fönstret och glittrar från skenet av en stjärna eller ljusstake.
Men ska jag ha dessa gröna i sovrummet eller ska man satsa på dem blåa i år?
 

 
Kanske ha dem gröna i köket eller i vårat datarum?
Vad ska vi då ha i julpyntsväg som matchar dem lite?
 -----
Så satte mig för att leta lite och kom fram till dessa med dem gröna gardinerna.
 

Vet dock inte om vi ska ha stjärna eller ljusstake och vilka andra färger passar till grönt?

När det gäller det blåa så hittade jag det här.

 
Tycker att Ö&B har väldigt mycket fina saker i sina pressbilder inför julen. Älskar ängeln men även granarna och julgranskulorna. Tänkte ha julgranskulorna hängande i fönstret tillsammans med gardinerna om det blir det i år. Är hel tokig i dessa gardiner kanske märks hehe 😅😉

-----
Roligt att vara i god tid att planera så man har ett hum om vad man ska göra när man väl börjar.
Idag är det två månader kvar till Lucia, tiden går så fort. I morse var det -2 grader ute och under dagen +8 så det märks att det börjat bli mer och mer kallt ute.  

Ha det gott

// Marre

2 kommentarer:

Annie sa...

Jag har också blivit väldigt förtjust i sammet här hemma. Köpte precis 3m billig grön sammet på Jysk som jag har gjort gardiner av; ska ha dem i vardagsrum/kök tills jag byter till röda julgardiner...och det blir nog sammet också i år. Så less på mina nuvarande jultextilier som jag har haft några år så vi får se vad jag har råd/möjlighet att förändra. Köpte röd sammet för länge sedan på Jysk så den ska jag använda i år tänkte jag.

Marre82 sa...

Vad roligt när man köper tyg eller nya gardiner för att se fram emot att sätta upp dem :) tycker att sammet ger en mjuk och ett varmt intryck. Roligt att kunna förnya sig lite också :)