onsdag 10 februari 2016

Hej igen..

Lite uppdatering om hur det går för mig och mitt pluggande. Skönt med att kunna sitta när man vill och lära sig grunderna till programmering. Jag har dock vänt helt på dygnet, vilket jag själv inte tycker är bra. Men som tur är drabbar det inte mina studier då jag pluggar på distans och får gå in i ett digitalt klassrum (alltså på datorn). Så jag kan sitta vilken tid som helst på dygnet. Men jag känner att det drabbar min hälsa då man behöver ljuset som finns på dagarna. Och nu när det är vinter så är det inte så länge det är ljus, då måste man ta vara på det ljus som finns och inte sova bort det. Så ja jag är frustrerad över det.

Men hur går det med pluggandet, jo det går bra och jag kan varmt rekommendera den som vill utbilda sig till något att välja IT-Programmering då det är väldigt roligt. Jag har alltid varit data intresserad så därav intresset, men jag tror nog att andra som kanske inte är så data intresserad kommer tycka att det är roligt också. Jag var lite orolig för hur det skulle gå då jag inte är så speciellt duktig på matte. Utan räknar mer eller mindre på fingrarna när jag ska räkna ut något. Men det går väldigt bra ändå, vilket jag är glad över.

Satt häromdagen och gjorde lite övningsuppgifter för vecka 1, men hade väldigt svårt för den sista övningsuppgiften och när väl facit kom på fredagen och jag tänkte att. ´Ja nu kommer jag få reda på hur det fungerar´, men när jag lade in lösningen i jGRASP programmet så gick det inte alls. Facit stämde inte och jag vet inte om det är för att man själv ska komma på lösningen eller om det har blivit fel. Så är det någon som vet lösningen på min oändliga fråga på övningsuppgiften med Java och programmet jGRASP, så vore jag evigt tacksam för hjälpen. Ska naturligtvis skicka ett mail till en av dem som håller kursen och fråga om man kan få klarhet i vad svaret ska vara. Men tänkte kolla om det är någon av er som vet hur det ska vara. Uppgiften innan skulle man göra ett program där man frågar efter namn, vilken kön man är man/kvinna och sedan hälsar programmet på användaren. Genom att skriva:

import java.util.Scanner;

public class Strings1 {
   public static void main(String[] args) {
  
   Scanner s = new Scanner (System.in);
   System.out.println("Vad heter du?");
   String name = s.next();
   System.out.println("Är du man eller kvinna? (man/kvinna)");
   String sex = s.next();
   if (sex.equals ("man")){
   System.out.println("Hej, herr " + name + "!");
   }
      else if (sex.equals ("kvinna")) {
      System.out.println("Hej, fru " + name + "!");
      } else {
         System.out.println("Invalid Output!");
         }
      }
}

---------------------------------------------------
Så långt är jag med, men sen kommer nästa övningsuppgift där det står:

Utöka programmet ovan så att det kan hantera titlarna fröken/fru för kvinnor. Om användaren skriver in ´kvinna´. Ska programmet då ställa en följdfråga "är du gift?". Och om användaren svarar ja så ska texten skriva "hej fru [namn]!" skrivas u. men om användaren skriver nej så ska "hej fröken [namn]!" skrivas ut. och skriver man något annat än ja eller nej ska felaktig inmatning skrivas ut. och inom parentes så står det att programmet ska vara oförändrat om man skriver att man är man.

Jag har försökt och försökt att komma på lösning till denna uppgift men det har inte gått. Och även om vi nu är inne på vecka 2 så kan jag inte släppa denna övningsuppgift förrns den är färdig/klar. Ska som sagt fråga lärarna på kursen men ville fråga här och se om ni vet hur det ska vara.
 -------------------------------------------------------

Annars så går det bra med pluggandet, varje vaken stund vare sig jag sitter vid datorn eller inte så går det runt massa Java koder i mitt huvud och vad Variabler, dowhile, while, for osv menas med och hur man skriver ut alla koder på olika sätt. Även om jag under hela min vakna tid är som en levande dator i mitt huvud så är jag lite orolig för att man inte ska klara det för att man tänker på det för mycket. jag har till och med börjat prata koder i sömnen haha. Sambon ligger och lyssnar och tycker det är kul att jag också för en gång skull pratar i sömnen. Då han själv är väldigt duktig på att prata en massa när han sover. Men det gör mig inget roligt att lyssna på honom när han pratar även om man hör vartannat ord mindre roligt för honom att lyssna på mig när jag börjar tjata om heltals variabler och loopar. haha

Nepp dags att sätta igång och plugga igen.

Ha det gottit.

Kram Marres82 

Ps. Ville bara skriva att jag satte mig med uppgiften igen och äntligen så klarade jag det så nu behöver jag inte gå runt och fundera längre *Glad dans* D.s

Inga kommentarer: