lördag 5 december 2015

Hejsan

Oj vad det blåste under gårdagen. Det var lugnt på morgonen, för att sedan på eftermiddagen bli mycket blåsigt. Var hemma hos mamma och bakade Jitterbuggar och Katalaner. Min favorit var helt klart Katalenerna. Dem var riktigt goda fick med oss några av varje hem att mumsa på till julen. När vi kom hem så blev det att sova en stund då jag var väldigt trött. Hade tänkt att pynta upp det sista men får ta det imorgon eller i över morgon. Det har slutat att blåsa ute nu men man ser allt som vinden har blåst ner här utanför massa gran kvistar, grenar och löv men också advents granen som finns här utanför har fått känna på blåsten rejält då lamporna bara sitter på ena sidan av granen. Får se om dem fixar det imorgon då dem ska ha fest i lokalerna under oss. 

Måste också baka pepparkakor som jag skjutit på i flera dagar kan kännas rätt skönt att ha det gjort också för då är allt när det gäller godis och bakverk klart.

Älskar verkligen värmen som hela december ger även om det är vinter (fast känns mer som höst tack vare vädret) och kallt så är det som att all pynt gör så att det värmer ända in på själen. Sitta och beundra granen med alla ljus, glitter och skimmer. Tomten som sitter under granen med sin röda ljuslykta och sina två små gris halms vänner och julbocken av halm står på var sida om honom.  Som om några veckor kommer få sällskap av julklappar till djuren. 

Jag hoppas på att snön kommer komma när det närmar sig julen så man kan ta med sig vovven ut och busa. För att sedan gå in och dricka varm choklad med minimarshmallows och vispad grädde i och så en smörgås med ost på. Eller te och smörgås med julskinka på.

Det är något magiskt med julen för mig, har alltid tyckt om denna månaden.

Önskar er alla en bra dag.

Kram Marré

Inga kommentarer: