tisdag 16 oktober 2018

16 Oktober 2018 Recept på Juleskumsfudge och Pyssel med flirtkulor

Hej

Helgen har varit bra. Suttit och planerat lite inför julpyntandet och även testat på att göra en snöflinga av flirtkulor. Kommer hänga upp den i fönstret så adventsljusstaken får lysa upp glittret på dem.


Älskar att pyssla i väntan på julpyntandet, sitta och titta på julfilmer och mysa med tända ljus runt omkring sig i rummet. Eller bara en fake julbrasa via Youtube. Har ingen egen brasa hemma i lägenheten så då duger denna bra. 

Sambon hittade också Juleskum Kola när han var på Coop i Mariebergs, som vi letat efter detta godis och nu äntligen hittade han det. Plus att han köpte två påsar med original och choklad. 


Kola smaken på detta årets Juleskum var jätte goda. Funderar på om jag ska köpa en till påse och testa att göra Juleskumsfudge till julen. Har gjort det innan med Originalet Juleskum och dem blev super goda.


Gjorde efter detta receptet.

1 Påse Juleskum
2 dl Socker
1 dl Grädde
50 g Smör
100 g Vitchoklad

Gör såhär: 
Klipp tomtarna i småbitar och lägg ner dem i en kastrull tillsammans med socker, grädde och smör. Värm upp allt tills skumtomte bitarna är smälta. Tag av kastrullen från plattan och rör ned chokladen tills den är smält. 

Smeten kommer vara samma färg som Juleskums tomtarna är. 

Du kan klä en form eller en djupbottnad bakplåt med bakplåtspapper och häll på smeten.
Den ska vara ungefär 1 cm tjock. Ställ i kylskåp eller frys och låt stå 3 - 4 timmar. Skär dem sedan i ca 1 cm * 1 cm stora bitar. 
Jag valde att ha dem i knäckformar så det blev flera stycken man kunde njuta av.

Jag brukar inte vara så mycket för fudge annars men dessa kan jag knappt få nog av. Ska bli intressant att testa med Kola smaken.

Ha det gott alla

Kram Kram //Marres82





Inga kommentarer: