fredag 7 april 2017

Hej

Nu har det gått några dagar sen jag skrev sist, inte hänt så mycket sen dess så jag känner att det inte har varit någon ide att skriva något här. Innan jag hade lite mer samlade händelser under några dagar.

Just nu sitter jag med mensvärk, väntar på att mensen ska komma igång vilket den inte har gjort än. Det är samma visa varje månad värk i tre till fyra dagar till och från innan den kommer igång. Och nej det är inget som börjat nu med åren utan så här har det varit sen jag fick mensen för första gången. Anledningen till att jag skriver om detta här i bloggen är för att det kan hjälpa så många andra som har det på ungefär samma sätt. Men kanske inte riktigt vet vad dem ska göra för att slippa eller klara av värken. Allas värk är olika och alla reagerar olika. För min del så får jag vänta ut till att mensen verkligen börjar innan jag kan ta värktablett anledningen till detta är att värktabletten inte riktigt vill hjälpa till mot värken om mensen skulle komma igång. Så då känns det bäst för mig att vänta. När det har kommit igång så blir det Ipren, värme dyna på magen, nerbäddad i sängen med en kopp te i handen, Väljer att dricka hallon te då det hjälper bra mot värken. Andra väljer att dricka kaffe och äta choklad när värken är som värst, men det fungerar inte på mig. Skulle jag ta en chokladbit medans jag har värk så blir värken värre, skulle jag ta det när jag inte har värk under mensens gång så får jag värk av choklad. Så mitt val är att äta lakrits nappar från Haribo
Och jag vet att lakrits ökar blodcirkulationen vilket kanske inte är så nyttigt för min del pga njuren och riklig mens. Men för min del att få bort värken hjälper det med tre-fyra bitar. Detta kanske inte hjälper alla med för min del hjälper det.

-------------------------------------------------
Annars så har det varit andra saker man gått och tänkt på min sambos familj som har haft det jobbigt med sjukhusbesök, brutna ben, och psykisk ohälsa. Vet inte vad som sker, men hoppas att det lugnar ner sig snart. 

Sambon är hemma och sjukskriven från jobbet då han inte mår bra. Han pratade med en annan som jobbat på samma ställe som honom och han står på min sambos sida. Han skulle också kolla upp om det fanns något jobb för min sambo i Karlskoga vilket är toppen. Skönt att veta att det finns en som känner samma sak och även har uppmärksammat innan han slutade för att plugga hur det börjat lite redan då. Att det var en till som såg att mobbningen och utfrysningen verkligen skedde så min sambo kan känna tryggheten av att han inte är ensam och inte behöva tänka på att det kanske är han som uppfattat det mesta fel. Nu fick han det förklarat för sig att det finns en till som uppmärksammat detta. Mobbningen verkar vara någon som är vanligt på detta ställe då det pratas skit om dem anställda så fort dem inte är där p.g.a ledighet eller att man är sjuk. Dem har hört av sig till min sambo i alla fall en gång i veckan och tjatat om att han ska komma tillbaka trots att han förklarat att han inte mår bra. Dem vill inte erkänna att dem har gjort fel och tycker att min sambo ska ta det med en klackspark och komma och jobba istället. Idag så ringde den som slutade för att plugga för att se vad det är som händer då företaget gått ut med på deras Facebook sida att dem behöver en mekaniker omgående, säger bara en sak stackars människa som ska behöva börja där. För är inte andra anställda fria från mobbning, prat bakom ryggen och utfrysning så varför skulle den nya bli fri från det?? Dem är snabba på att dra undan pengar från lönen så fort man blir sjuk men dem vägrar mer eller mindre att betala ut pengar så fort någon jobbat över eller jobbat igen dem timmarna man förlorat p.g.a sjukdom. Istället skyller man på att man faktiskt har mer timmar som man har varit sjuk än timmar man jobbat över trots att det inte stämmer alls. Dem vill gärna lägga sig privat livet och tror att dem även kan bestämma om sina anställdas respektive vad den ska jobba med, plugga till eller göra på sin fritid. Man brukar få rådet att gå till chefen om det förkommer mobbning på jobbet men i detta fallet så är det båda cheferna som är orsaken till det hela, hur går man tillväga då?
Nej jag hoppas att det går vägen och att min sambo kan hitta något annat arbeta där cheferna inte godtar ett sånt här beteende på arbetsplatsen. 

Nu ska jag ta och vila min värk igen är ständigt trött i huvudet just nu och kommer sova som en björn som gått i ide när det lugnat ner sig.

Ha det gott.

Kram // Marres82


2 kommentarer:

Unknown sa...

Sååå jobbigt med mensvärk! Men jag upplever att min mensvärk har blivit bättre sedan jag började med menskopp. Har en från www.menskopp.se som jag är jättenöjd med. Det blev liksom enklare att ha mens, och jag tänker inte alls lika mycket på att jag har det eller på värken. :) Men så bra att du har sån koll på när den kommer så du vet när du behöver ta smärtstillande. :)

Marre82 sa...

Vad bra med ytterligare ett tips att kunna använda, Tack så mycket :-) Jag kan dock inte använda varken tampong eller menskopp då jag har njurfel. Men det hjälper för många andra som kanske precis fått sin mens eller kanske inte visste om att menskopp fanns. :-)