tisdag 15 december 2020

15 December 2020 Julpyntat klart Hej.

Mycket har det varit dem senaste månaderna så tagit lite längre tid med julpyntandet än vad det brukar göra.

Det senaste som har hänt är att sambon hoppar runt på kryckor då han för en vecka sedan halkade i trappan. Vilket gjorde att han bröt ett ben vid fotleden. Tur i oturen så slapp han operation och gips. Men måste ha det omlindat som stöd och hittills två veckors sjukskrivning.

Känns som att det varit oturs månader den senaste tiden, funderar på när det ska sluta. Men nu tar vi nya tag och hoppas på det bästa. 

Julstämningen har gått lite fram och tillbaka, men nu är den här igen och jag hoppas att den kommer att stanna. Fattas bara lite snö också så blir det toppen.

Men annars är det bra med oss, jag har julpyntat färdigt och utomhus har också fått lite belysning.


Blev en liten adventsgran ute vid trappen.

Köpte en projektor på Dollarstore för 150 kr valde snöflingorna då vi saknar snön, men kommer ändra den till julafton. Till något mer juligt.

Väggen på andra sidan trappen fick sig ett ljusnät och en liten lysande julblomma i plast.

För några år sedan köpte vi en krans med ljusslinga i, på Rusta. Vi använde den inte så mycket just då, då den inte fick vara ifred. men nu när vi bor i hus kan vi äntligen sätta upp våran fina krans igen.

-----

Så lite bilder på hur vi har det inomhus.

Denna hänger i hallen där våra ytterkläder hängs upp. Finns lite mer saker i hallen som vi pyntat upp. Men denna tycker jag om då det finns mycket minnen av den. Denna köpte min mor och far när jag bodde hemma, så denna hängde uppe till varje jul.

-----

En liten bild på vårat fönster i datarummet.

-----


Vårat sovrumsfönster. På bilden längst upp syns en färgad slinga. Finns en liten berättelse om den innan den ens kom upp. Våran vovve tycker väldigt mycket om julen och speciellt färgade slingor. En dag när sambon jobbade bestämde jag mig för att överraska våran vovve med en färgad slinga ovanför våra garderober i sovrummet. I närheten av garderoberna finns också Asterix bädd.

Tänkte att det kunde vara kul för honom att kunna ligga och titta på ljusslingan medans han ligger i sin bädd.

Visste att jag hade gått igenom alla ljusslingor så att dem fungerade. Visste också att det låg en ljusslinga och väntade på mig i soffan. Så gick och hämtade den satte upp den efter mycket om och men ovanför garderoberna. När jag var klar låg Asterix och tittade upp emot ljusslingan så tyckte det passade väldigt bra att tända den.

Höll ögonen på honom och sa Tadaaa med ett jätte leende, han tittade på ljusslingan och sedan på mig och fnös till. Tittade själv upp på ljusslingan och leendet försvann på en gång.....

*Fnys, hmpf...* Näääee så några dagar senare fick sambon sätta upp den rätta slingan 😅😂

Så lärdomen av detta är kolla alltid så det är den rätta ljusslingan innan man sätter upp den. 😁

 

-----Våra köksfönster fick varsin adventsljusstake och en stjärna i det stora fönstret.

-----


Klistermärkena köpte vi på Lidl för 10 kr styckTog ett tag innan jag blev färdig med denna girlang med julkulor och jul glittriga blommor.


Även ovanför våran dörr till vardagsrummet fick sig en girlang och ljusslinga.


Granen är färdigpyntad.


Jultåget på plats men då den gärna åker ur spåret så får den stå stilla just nu som en dekoration. Blir nog att köpa den ifrån Jula nästa år.Glasburkarna som vi köpte på Dollarstore i somras kommer att få julgodis i sig när det närmar sig jul.

Denna juliga stjärna fick jag av min mor. Älskar den då den känns väldigt vintrig och frostig.

Favorit tomten också den fått av mor men för några år sedan.Här vid tv:n hade jag tänkt sätta en ljusslinga men den slingan var trasig så får köpa en ny som går på batteri. Så man slipper sladdar som syns.

-----

Annars så har vi bakat lussekatter och pepparkaksbollar, plus lite annat smått och gott.

Vi har testat julchipsen ifrån Estrella och även glassen Glöggmys ifrån Sia.

Favoriten ifrån Estrella var stjärnorna, har redan köpt tre påsar och mumsat i mig. Jag älskar glögg och tänkte att glassen nog skulle passa fint i magen. Men nja inte riktigt min favorit, önskar att glassen från förra året hade kommit tillbaka. För den älskade jag så god. Sambon tyckte att glögg glassen var okej så han har ätit mest av den, men finns fortfarande lite kvar.

Har ni testat chipsen och/eller glassen?

Vad tyckte ni?

Hoppas att allt är bra mer er.

// Marre

 

3 kommentarer:

Maries strålande jul sa...

Mysiga foton <3

Annie sa...

Mysigt! Visst har Lidl fina fönsterdekorationer; ska snart sätta upp mina så man slipper se det trista vädret utanför...

Marre82 sa...

Marie: Tack <3

Annie: Tack <3, Ja dem var jätte fina :) Känner samma sak det blir lite mer mysigt att sätta uppe en tomte eller några snöflingor på fönstren att titta på en det gråa trista vädret utanför.