fredag 7 oktober 2016

Hejsan

För några dagar sen kom SVT ut med nyheterna om årets julkalendern för i år. Mer om den kan ni läsa på SVT:s hemsida.

Får se om den kommer vara lika lärorik som förra året. Förra året följde jag varje avsnitt och var det något jag missade tittade jag på deras hemsida. Tyckte att det var mycket att lära sig om hur man firade julen för varje årtal.

Det har varit lite trögt från min sida att skriva här på julbloggen men väntar med spänning på att få börja min IT utbildning igen. Denna gången kommer det vara fem veckor säkert utökat till 6 veckor då det är även denna gång en labb som ska göras. Så får se om jag hinner att uppdatera i bloggen. Ska också försöka att lyssna på min mor och sambo att inte plugga så intensivt som jag gjorde förra gången. För när labben väl skulle göras var allt jag lärt mig som bortblåst för att sedan ploppa upp i huvudet två eller om det var tre dagar innan labben skulle lämnas in. Det var verkligen att slita i håret för att man kände sig hel knäpp som inte klarade av det när man hade suttit så mycket. Men jag tror på det mor och sambon har sagt att det kanske inte är så bra att rå plugga varje dag 24, 7 för då kan det nog bli lätt att man hamnar i den sitsen jag gjort att det kändes som att allt jag hade lärt mig flög iväg och tog semester ett tag.

Det här är en utbildning som även dem som jobbar ska kunna göra, att man ska kunna sitta en stund på kvällen och lära sig uppgifterna man fått och även kolla igenom filmerna som finns för den veckan som är. och då tror jag inte man sitter och rå pluggar som jag gjorde. Så det låter som ett sunt förnuft att ta det lugnt i pluggandet men ändå lära sig det som man ska lära sig för just den veckan.

Ja det ska bli intressant att se hur det går, jag hoppas att jag lyckas även denna gången så jag kan fortsätta sen men att plugga in matten och sen fortsätta med programmeringen. Är klar med matten man behöver men eftersom det var några år se jag gjorde den och inte är jätte grym på matten så är det bättre att ha lite mer bakom ryggen för att kunna klara av programmeringen på bästa sätt.

Nu ska jag titta runt lite på nätet för att se om mina favorit affärer kanske har kommit ut med julpynt, Dollarstore, Rusta, Ö&B och Lågprismagasinet.

Kram Marres82Inga kommentarer: