lördag 7 november 2015

Recept på Jitterbuggare

Ingredienser Mördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula

Fyllning
1-2 äggvitor
1 dl socker

Gör så här:
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm
Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.
Kram Marre

Inga kommentarer: